Žloutky šleháme s cukrem elektrickým šlehačem, přidáme hladkou mouku s pečicím práškem, olej, vodu a nakonec sníh z bílků (do sněhu dávám špetku soli, líp se šlehá). Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a do syrového nastříkáme mřížky z vychladlého pudinku (stříkám mikrotenovým sáčkem). Po upečení a vychladnutí potřeme krémem.
Šlehačku našleháme s vanilkovým cukrem a lehce vmícháme bílý jogurt. Povrch posypeme moučkovým cukrem se skořicí. Dílky můžeme zdobit lístečkem máty.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka