Žloutky šleháme s cukrem elektrickým šlehačem, přidáme hladkou mouku s pečicím práškem, olej, vodu a nakonec sníh z bílků (do sněhu dávám špetku soli, líp se šlehá). Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a do syrového nastříkáme mřížky z vychladlého pudinku (stříkám mikrotenovým sáčkem). Po upečení a vychladnutí potřeme krémem.
Šlehačku našleháme s vanilkovým cukrem a lehce vmícháme bílý jogurt. Povrch posypeme moučkovým cukrem se skořicí. Dílky můžeme zdobit lístečkem máty.
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici