Do první mísy dáme: sůl, papriku, česnek, chilli, gril. koření, kari, tymián.
Do druhé mísy dáme: mouku a špetičku soli.
Do třetí mísy dáme: vejce, mléko a vodu (2:1:1).
V hrnci rozpálíme olej. Napřed obalíme kuře v koření, pak v mouce a pak ve vejci. Nakonec do pytlíku nasypeme zbytky koření a mouky. Dáme tam kuře a pořádně protřepeme. Smažíme dozlatova.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.