Do první mísy dáme: sůl, papriku, česnek, chilli, gril. koření, kari, tymián.
Do druhé mísy dáme: mouku a špetičku soli.
Do třetí mísy dáme: vejce, mléko a vodu (2:1:1).
V hrnci rozpálíme olej. Napřed obalíme kuře v koření, pak v mouce a pak ve vejci. Nakonec do pytlíku nasypeme zbytky koření a mouky. Dáme tam kuře a pořádně protřepeme. Smažíme dozlatova.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví