Mouku smícháme s olejem a osolíme. Z droždí, cukru a sklenice vlažné vody připravíme kvásek, přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Necháme kynout, až téměř zdvojnásobí svůj objem.
Čerstvý špenát nakrájíme a ve vodě vaříme asi 8 minut. Mražený jen nakrájíme.
Cibuli drobně nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme špenát a za stálého míchání opékáme 5 minut.
Osolíme, okořeníme, přidáme citrónovou šťávu. Vaříme do odpaření vody.
Piniová semínka opražíme a přidáme k nádivce.
Z vykynutého těsta vyválíme placku na tloušťku 5 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Doprostřed každého kolečka dáme lžíci nádivky a okraje těsta pevně spojíme do tvaru trojúhelníku.
Hotové taštičky poklademe na vymazaný plech. Můžeme je potřít olejem nebo žloutkem. Pečeme v troubě dorůžova asi 15 minut.
Tento pokrm je vegetariánskou variantou oblíbených plněných taštiček, které po naplnění špenátovou nebo zeleninovou nádivkou můžeme péct nebo smažit. Běžně se pro každý druh náplně volí jiný tvar taštičky, aby je bylo možné od sebe jednoduše a rychle rozpoznat. Výborně se zamražují, a tak mohou být velmi rychle k dispozici například ke snídani, svačině nebo večeři.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy