Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem a masoxem. Pokud nemáme papiňák, vaříme fazole do změknutí v obyčejném velkém hrnci. V jiném hrnci necháme na troše tuku zesklovatět pokrájený zbytek cibule. Zaprášíme moukou, zalijeme vychladlým vývarem, přidáme nakrájenou klobásu, 2 lžíce rajského protlaku a povaříme. Zahustíme rozmixovanými fazolemi a dochutíme česnekem, majoránkou a citronovou šťávou. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany a dalamánky.
Roláda: Ušleháme zvlášť bílky – doporučuji se špetkou soli (jsou tužší). V další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové