Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem a masoxem. Pokud nemáme papiňák, vaříme fazole do změknutí v obyčejném velkém hrnci. V jiném hrnci necháme na troše tuku zesklovatět pokrájený zbytek cibule. Zaprášíme moukou, zalijeme vychladlým vývarem, přidáme nakrájenou klobásu, 2 lžíce rajského protlaku a povaříme. Zahustíme rozmixovanými fazolemi a dochutíme česnekem, majoránkou a citronovou šťávou. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany a dalamánky.
Roláda: Ušleháme zvlášť bílky – doporučuji se špetkou soli (jsou tužší). V další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete