Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájený párek, posypeme chilli con carne, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody. Musí to trochu koukat. Osolíme a opepříme. Fazole propláchneme. Čtvrtinu jich rozmačkáme vidličkou a spolu s celými fazolemi a nasekaným česnekem přidáme k uzenině. Přilijeme kečup dle chuti a necháme vydusit vodu. Pak zaprášíme moukou. Osmahneme a podlijeme opět vodou dle potřeby. Provaříme a podáváme s chlebem. Pro zlepšení chuti můžeme přidat i kousek klobásy.
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky