Nadrobno nasekanou středně velkou cibuli se stroužkem česneku smícháme s tuňákem bez oleje (ten přidáme podle chuti až na závěr) a fazolemi (nálev přilijeme zase až nakonec). Přidáme sterilovanou pikantní směs ve sladkokyselém nálevu (z balení o 330 g asi tak třetinu). Okurky, malé cibulky a feferonku nakrájíme nadrobno, stejně tak můžeme překrájet i celer, karotku a proužky papriky. Z omáčky na těstoviny přidáme 3–4 polévkové lžíce, ochutíme menší lžící hořčice, lžící sójové omáčky, pepřem a solí. Vše promícháme a vychladíme.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče