Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka.
Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem