V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a dusíme doměkka.
Mezitím si dáme vařit oloupané brambory s troškou soli a kmínu. Vajíčka uvaříme natvrdo.
Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme moukou se smetanou a dochutíme podle potřeby ještě solí, cukrem a octem. Podáváme s brambory a na půlku rozkrojenými vejci.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou