V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a dusíme doměkka.
Mezitím si dáme vařit oloupané brambory s troškou soli a kmínu. Vajíčka uvaříme natvrdo.
Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme moukou se smetanou a dochutíme podle potřeby ještě solí, cukrem a octem. Podáváme s brambory a na půlku rozkrojenými vejci.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou