V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a dusíme doměkka.
Mezitím si dáme vařit oloupané brambory s troškou soli a kmínu. Vajíčka uvaříme natvrdo.
Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme moukou se smetanou a dochutíme podle potřeby ještě solí, cukrem a octem. Podáváme s brambory a na půlku rozkrojenými vejci.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou