V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a dusíme doměkka.
Mezitím si dáme vařit oloupané brambory s troškou soli a kmínu. Vajíčka uvaříme natvrdo.
Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme moukou se smetanou a dochutíme podle potřeby ještě solí, cukrem a octem. Podáváme s brambory a na půlku rozkrojenými vejci.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta