Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
Tip: Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví