Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
Tip: Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem