Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem

3.05

hodnoceno: 20
Příprava: 10 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce med
    • 200
      g zelené fazolky zmražené
    • 8
      ks datle na plátky
    • 2
      lžíce papriková pasta Harissa
    • 3
      ks mandarinky na plátky

Postup přípravy receptu

  • Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
  • Tip: Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: