Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
Tip: Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory