Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
Tip: Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole