Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem

3.75

hodnoceno: 8
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Omáčka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      plechovka fazolové lusky
    • 2
      dl studená voda
  • Maso
    • 400
      g vepřová plec
  • Příloha
    • 4
      ks vařené brambory pro čtyři osoby

Postup přípravy receptu

  • Fazolové lusky i s nálevem povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme v půl hrnku studené vody. K luskům přidáme smetanu a mícháme. Zahustíme směsí vody s moukou. Krátce povaříme (cca 5 minut). Dochutíme solí a octem.
  • Plecko uvaříme vcelku v osolené vodě (cca 30–40 minut podle tuhosti masa). Maso nakrájíme na kostky nebo plátky a přidáme do hotové omáčky.
  • Brambory uvaříme a servírujeme s omáčkou.
Zařazení: Maso Vepřové Česko

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: