3.75
Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a… více o Drbáky s vepřovým pleckem
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na… více o Hovězí maso s bramborem v alobalu
Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme… více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Ohřát mléko (nevařit), do něj rozdrobit kvasnice, přidat kostku cukru a udělat kvásek, nechat kynout v teple. Do… více o Pizza - Langoše
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme.… více o Nádivka šumavská – starodávná
Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh… více o Pikantní smažené sýrové koule
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve,… více o Švýcarský koláč z listového těsta
V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr a ořechy a… více o Pravá ořechová náplň
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a… více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Dobře uleželé olomoucké tvarůžky rozmačkáme, rozmícháme se změklým máslem, toho může být trochu víc, přisypeme… více o Tvarůžková pomazánka
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme Bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s… více o Irsýn
Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme do hladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do… více o Bábovka DUO
Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do… více o Vanilkovo-čokoládový dort
Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky… více o Rychlá fazolová polévka