Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opražíme, přisypeme papriku, zalijeme sklenicí vody a rozvaříme. Vlijeme k fazolím a necháme provařit. Nakonec přidáme sekanou nať. Pokud je celerová, dáme méně, protože je velmi aromatická. Do odstavené vařící polévky vložíme špekáčky, zakryjeme a necháme je prohřát. Polévka má být hustá.
Podáváme nejprve polévku, potom ohřáté špekáčky s horčicí a chlebem. Jídlo je vydatné, nahradí celý oběd.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole