Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru. V případě, že jsme vařili žebra, je obereme a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.
Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně – cibuli nadrobno, kterou necháme zesklovatět, pokrájený česnek, rajský protlak a vše vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.
Případně rychlejší verze je s plechovkou fazolí místo jejich vaření.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot