Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru. V případě, že jsme vařili žebra, je obereme a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.
Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně – cibuli nadrobno, kterou necháme zesklovatět, pokrájený česnek, rajský protlak a vše vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.
Případně rychlejší verze je s plechovkou fazolí místo jejich vaření.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort