Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru. V případě, že jsme vařili žebra, je obereme a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.
Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně – cibuli nadrobno, kterou necháme zesklovatět, pokrájený česnek, rajský protlak a vše vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.
Případně rychlejší verze je s plechovkou fazolí místo jejich vaření.
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině