Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru. V případě, že jsme vařili žebra, je obereme a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.
Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně – cibuli nadrobno, kterou necháme zesklovatět, pokrájený česnek, rajský protlak a vše vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.
Případně rychlejší verze je s plechovkou fazolí místo jejich vaření.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček