Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní přidáme mletou papriku a pepř, přilejeme trochu vody, povaříme a vlijeme do vařených fazolí. Do polévky přidáme rozetřený česnek, zakysanou smetanu a ještě chvilku povaříme.
Nakonec polévku dochutíme solí, octem a cukrem. Můžeme ozdobit nasekaným koprem.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou