Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli stát, klidně až do vystydnutí vody. Potom je slijeme a necháme úplně vychladnout v hlubší misce.
Mezitím si nakrájíme měkký salám na drobnější kousky, aby byly menší než fazole, nebo ho můžeme nastrouhat na hrubém struhadle.
Salám přidáme do misky k fazolím, přidáme skleničku Krenexu (kdo to nechce mít moc křenové, dá ho jen půl skleničky a při dochucování může přidávat), majonézu, pro zjemnění asi půl kelímku zakysané smetany, osolíme a zamícháme. Majonézu i zakysanou smetanu raději přidáváme postupně, aby salát nebyl moc řídký.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná