Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli stát, klidně až do vystydnutí vody. Potom je slijeme a necháme úplně vychladnout v hlubší misce.
Mezitím si nakrájíme měkký salám na drobnější kousky, aby byly menší než fazole, nebo ho můžeme nastrouhat na hrubém struhadle.
Salám přidáme do misky k fazolím, přidáme skleničku Krenexu (kdo to nechce mít moc křenové, dá ho jen půl skleničky a při dochucování může přidávat), majonézu, pro zjemnění asi půl kelímku zakysané smetany, osolíme a zamícháme. Majonézu i zakysanou smetanu raději přidáváme postupně, aby salát nebyl moc řídký.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč