ks
paprika
červená, žlutá nebo i sterilovaná kapie
1
ks
okurka
salátová
1
ks
fazole
v nálevu v plechovce
Můžeme přidat
5
lžíce
majonéza
1
lžíce
hořčice
kremžská
Postup přípravy receptu
Uvaříme rýži ve varném sáčku ve slané vodě. Mezitím nakrájíme salátovou okurku, papriku a rajčata na kousky, cherry rajčata jen na půlky. Dáme vše do větší misky, přidáme scezené fazole (lépe červené), vsypeme rýži, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Můžeme přidat i majonézu a kremžskou hořčici.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli