ks
paprika
červená, žlutá nebo i sterilovaná kapie
1
ks
okurka
salátová
1
ks
fazole
v nálevu v plechovce
Můžeme přidat
5
lžíce
majonéza
1
lžíce
hořčice
kremžská
Postup přípravy receptu
Uvaříme rýži ve varném sáčku ve slané vodě. Mezitím nakrájíme salátovou okurku, papriku a rajčata na kousky, cherry rajčata jen na půlky. Dáme vše do větší misky, přidáme scezené fazole (lépe červené), vsypeme rýži, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Můžeme přidat i majonézu a kremžskou hořčici.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka