ks
paprika
červená, žlutá nebo i sterilovaná kapie
1
ks
okurka
salátová
1
ks
fazole
v nálevu v plechovce
Můžeme přidat
5
lžíce
majonéza
1
lžíce
hořčice
kremžská
Postup přípravy receptu
Uvaříme rýži ve varném sáčku ve slané vodě. Mezitím nakrájíme salátovou okurku, papriku a rajčata na kousky, cherry rajčata jen na půlky. Dáme vše do větší misky, přidáme scezené fazole (lépe červené), vsypeme rýži, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Můžeme přidat i majonézu a kremžskou hořčici.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka