ks
paprika
červená, žlutá nebo i sterilovaná kapie
1
ks
okurka
salátová
1
ks
fazole
v nálevu v plechovce
Můžeme přidat
5
lžíce
majonéza
1
lžíce
hořčice
kremžská
Postup přípravy receptu
Uvaříme rýži ve varném sáčku ve slané vodě. Mezitím nakrájíme salátovou okurku, papriku a rajčata na kousky, cherry rajčata jen na půlky. Dáme vše do větší misky, přidáme scezené fazole (lépe červené), vsypeme rýži, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Můžeme přidat i majonézu a kremžskou hořčici.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu