Sterilovanou papriku nakrájíme na menší kousky, zeleninu rovněž nakrájíme na co nejmenší kousky, aby se salát pěkně rozležel. Vše smícháme, přidáme nakrájené feferonky a nastrouhaný balkánský sýr. Ochutnáme, pokud málo pálivé přidáme nálev z feferonek, pokud je to ok, můžeme přidat trochu nálevu z paprik. Já osobně nepoužívám žádné koření, salát je sám o sobě výborný, mnohem lepší než kupovaný, protože je v něm čerstvá zelenina.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena