Fergese

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • 3
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 250
      g paprika červené, zbavené jádřinců
    • 1
      lžička mouka
    • 250
      g sýr feta

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5–7 minut na oleji a necháme asi 15 minut vychladnout. Podušenou zchladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou fetu, lžičku mouky a zamícháme. Ochutíme zeleninu teprve nyní solí a pepřem a vmícháme do omáčky. Pak vložíme do pečicí formy a při 200 °C pečeme asi 15 minut v troubě.
  • Podáváme horké s bílým chlebem.
  • Poznámka: recept pochází z Albánie.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: