Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5–7 minut na oleji a necháme asi 15 minut vychladnout. Podušenou zchladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou fetu, lžičku mouky a zamícháme. Ochutíme zeleninu teprve nyní solí a pepřem a vmícháme do omáčky. Pak vložíme do pečicí formy a při 200 °C pečeme asi 15 minut v troubě.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy