Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5–7 minut na oleji a necháme asi 15 minut vychladnout. Podušenou zchladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou fetu, lžičku mouky a zamícháme. Ochutíme zeleninu teprve nyní solí a pepřem a vmícháme do omáčky. Pak vložíme do pečicí formy a při 200 °C pečeme asi 15 minut v troubě.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)