Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabyde! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)