Fešácká buchta

3.53

hodnoceno: 17
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Tmavé těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 180
      ml mléko
    • 1
      ks citron ostrouhat kůru
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • 130
      ml olej
    • 180
      g cukr
  • Světlé těsto
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 1
      balení vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  • Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
  • Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
  • Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabyde! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte.
Zařazení: Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.