Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabyde! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)