Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabyde! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka