Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili přidáme utřený česnek, na kolečka nakrájený pórek, kukuřici a pomaličku opékáme.
Omáčka: Ohřejeme smetanu na šlehání a postupně v ní rozpustíme měkký sýr (nejlépe nějaký s příchutí nivy) a nastrouhané sýry (parmezán, eidam, gouda apod.). Přidáme trochu oregana a udržujeme teplé.
Nudle: Fettuccine opatrně vložíme do vroucí osolené vody na 7 minut. Slijeme, přidáme k masu a zalijeme omáčkou. Chvíli ještě povaříme a ozdobíme kolečky pórku.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“