Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili přidáme utřený česnek, na kolečka nakrájený pórek, kukuřici a pomaličku opékáme.
Omáčka: Ohřejeme smetanu na šlehání a postupně v ní rozpustíme měkký sýr (nejlépe nějaký s příchutí nivy) a nastrouhané sýry (parmezán, eidam, gouda apod.). Přidáme trochu oregana a udržujeme teplé.
Nudle: Fettuccine opatrně vložíme do vroucí osolené vody na 7 minut. Slijeme, přidáme k masu a zalijeme omáčkou. Chvíli ještě povaříme a ozdobíme kolečky pórku.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu