Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili přidáme utřený česnek, na kolečka nakrájený pórek, kukuřici a pomaličku opékáme.
Omáčka: Ohřejeme smetanu na šlehání a postupně v ní rozpustíme měkký sýr (nejlépe nějaký s příchutí nivy) a nastrouhané sýry (parmezán, eidam, gouda apod.). Přidáme trochu oregana a udržujeme teplé.
Nudle: Fettuccine opatrně vložíme do vroucí osolené vody na 7 minut. Slijeme, přidáme k masu a zalijeme omáčkou. Chvíli ještě povaříme a ozdobíme kolečky pórku.
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku