Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření křupavá. Oloupeme 3 stroužky česneku a nakrájíme je na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek dozlatova. Přidáme plátky cukety, osolíme, opepříme a opékáme. Podlijeme vínem a necháme krátce povařit. Poté přidáme na půlky pokrájená cherry rajčátka a nakrájených 6–8 lístků bazalky. Nakonec zahustíme a zjemníme máslem. Všechno důkladně promícháme.
Filety z lososa:
Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme filety z lososa z jedné strany. Přidáme větvičky čerstvého tymiánu a zbylé stroužky česneku. Nemusíme je ani loupat, stačí jen překrojit. Poté filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě chvíli dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety polijeme ještě čerstvou šťávou z citronu.
Servírování:
Na talíř dáme nejdříve cuketové ragú, poté filety z lososa a dozdobíme zbylými lístky čerstvé bazalky. Pokapeme olivovým olejem a osolíme mořskou solí.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami