Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření křupavá. Oloupeme 3 stroužky česneku a nakrájíme je na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek dozlatova. Přidáme plátky cukety, osolíme, opepříme a opékáme. Podlijeme vínem a necháme krátce povařit. Poté přidáme na půlky pokrájená cherry rajčátka a nakrájených 6–8 lístků bazalky. Nakonec zahustíme a zjemníme máslem. Všechno důkladně promícháme.
Filety z lososa:
Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme filety z lososa z jedné strany. Přidáme větvičky čerstvého tymiánu a zbylé stroužky česneku. Nemusíme je ani loupat, stačí jen překrojit. Poté filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě chvíli dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety polijeme ještě čerstvou šťávou z citronu.
Servírování:
Na talíř dáme nejdříve cuketové ragú, poté filety z lososa a dozdobíme zbylými lístky čerstvé bazalky. Pokapeme olivovým olejem a osolíme mořskou solí.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou