Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření křupavá. Oloupeme 3 stroužky česneku a nakrájíme je na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek dozlatova. Přidáme plátky cukety, osolíme, opepříme a opékáme. Podlijeme vínem a necháme krátce povařit. Poté přidáme na půlky pokrájená cherry rajčátka a nakrájených 6–8 lístků bazalky. Nakonec zahustíme a zjemníme máslem. Všechno důkladně promícháme.
Filety z lososa:
Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme filety z lososa z jedné strany. Přidáme větvičky čerstvého tymiánu a zbylé stroužky česneku. Nemusíme je ani loupat, stačí jen překrojit. Poté filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě chvíli dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety polijeme ještě čerstvou šťávou z citronu.
Servírování:
Na talíř dáme nejdříve cuketové ragú, poté filety z lososa a dozdobíme zbylými lístky čerstvé bazalky. Pokapeme olivovým olejem a osolíme mořskou solí.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka