Fofrperník Všechny suroviny dobře smícháme dohromady. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme na 180 °C asi 35… více o Fofrperník
Fergese Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5–7 minut… více o Fergese
Florentinky Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle… více o Florentinky
Dorty jako sladká elegance: Bývalá baletka ohromuje svět dorty s… Jmenuje se Maggie Austin a v USA patří k nejvyhledávanějším cukrářům. Dokáže totiž vyrábět… Celý článek
Domácí pizza: Jak ji připravit, aby chutnala jako z pizzerie Pizza je jeden z nejoblíbenějších pokrmů, a to nejenom v Itálii. Získala si oblibu lidí… Celý článek
Blíží se kulinářský festival Restaurant Week: Nabízí příležitost… Restaurant Week, jedna z největších a nejoblíbenějších kulinářských akcí na světě, se opět… Celý článek
Víkendové pečení z přezrálých banánů: 5 receptů, které stojí za… Banány jsou nejen chutné, ale i zdravé. Často se nám, a možná i vám, ale stane, že nějaké… Celý článek
Kuličky pro návštěvu Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl… více o Kuličky pro návštěvu
Španělská tortilla Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou… více o Španělská tortilla
Zelňáky z listového těsta Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe… více o Zelňáky z listového těsta
Tetino maso Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Americké kuře Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními… více o Americké kuře
Křepelky po staročesku Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Krkovička s kopečky Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového… více o Krkovička s kopečky
Těstovinový salát se zakysanou… Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zakysanou smetanu smícháme samostatně s worcestrem, sojovou omačkou, sušeným… více o Těstovinový salát se zakysanou smetanou
Čevabčiči dáme vařit bramboty do osolené vody.. v misce smícháme všechny ingredience a začneme nejlepe mokrou rukou valet… více o Čevabčiči
Rychlá tortilla * cibuli nakrájíme najemno a dáme do misky * maso nakrájíme na kostičky, smícháme s cibulí a přidáme koření * na… více o Rychlá tortilla
Bleskový třepací dort Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se šťávou a… více o Bleskový třepací dort
Jahodové lívanečky Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o… více o Jahodové lívanečky