Připravíme si 12 koleček kompotovaného nebo čerstvého ananasu, 1 dl ananasové šťávy, 40 g másla, 3 lžíce tekutého medu, 30 g hnědého cukru, 2 lžíce opražených sezamových semínek, šťávu a nastrouhanou kůru z 1/2 limety, 0,5 dl rumu. V rozpuštěném másle na mírném ohni podusíme ananasová kolečka. Vyjmeme je a uchováváme v teple. Ve výpeku rozpustíme cukr a přilijeme ananasovou i limetovou šťávu. Rozmícháme a vše svaříme na hladký sirup. Ananasová kolečka přelijeme sirupem a posypeme sezamovými semínky a nastrouhanou kůrou z limetky. Porce rozdělíme na talířky, přelijeme v naběračce ohřátým rumem a zapálíme. Rum necháme zhasnout a podáváme.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek