Připravíme si 12 koleček kompotovaného nebo čerstvého ananasu, 1 dl ananasové šťávy, 40 g másla, 3 lžíce tekutého medu, 30 g hnědého cukru, 2 lžíce opražených sezamových semínek, šťávu a nastrouhanou kůru z 1/2 limety, 0,5 dl rumu. V rozpuštěném másle na mírném ohni podusíme ananasová kolečka. Vyjmeme je a uchováváme v teple. Ve výpeku rozpustíme cukr a přilijeme ananasovou i limetovou šťávu. Rozmícháme a vše svaříme na hladký sirup. Ananasová kolečka přelijeme sirupem a posypeme sezamovými semínky a nastrouhanou kůrou z limetky. Porce rozdělíme na talířky, přelijeme v naběračce ohřátým rumem a zapálíme. Rum necháme zhasnout a podáváme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví